foto1 foto2 foto3 foto4

ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

Мали јунак у својим мисијама ка великим делима приказани су на школској сцени, у петак, 7. октобра у оквиру Дечје недеље! Ученици млађих разреда и многобројни запослени присуствовали су представи "Биберче" која је уприличена према мотивима из истоимене народне бајке и драме за децу Љубиша Ђокића. Представи је претходио надахнуто формиран увод, презентација којом је успостављен дијалог са публиком. Разговор поткрепљен сликама и занимљивостима садржао је знања о биберу као биљци, пореклу, занимљивостима, спознаји бибера чулима као и заједничким особинама те биљке и човека! Ученици су на овај начин повезали знања из биологије, географије, математике и српског језика и књижевности!

Улоге у представи имали су ученици 5. и 6. разреда: Стефан Турунташ, 6/3 (Биберче), Мајда Милићевић 5/3 (шумска вила), Дуња Стаменковић 5/2 (шумска вила), Уна Милинковић 5/3 (Добриша), Ема Милинковић 5/3 (Свадиша) и Срна Јековић 5/1 (мајка Биберчета). Организатори драмског приказа били су Јована Топаловић, Милица Матовић и Чедомир Сандић, наставници српског језика и књижевности.

Представа је носила и јасне поруке о спречавању вербалног и физичког насиља, те су Добриша и Свадиша на самом крају развили свитак у којем је порука, народна подловица: "Не мери се човек пеђу, но памећу!"

vidi slike...

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.