foto1 foto2 foto3 foto4

ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

презентација са путовања...

Од 6. до 8. новембра у организацији Покрета горана Чачак било је реализовано студијско путовање у Словенију у оквиру пројекта “Наша шума – наша брига“. Идеја је била да на ово путовање крене по један ученик из сваке школе са територије града како би по повратку у својој средини могао да презентује доживљено. Осећам понос  и дугујем велику захвалност нашој школи „Филип Филиповић“ и наставници биологије Славици Миловић зато што су за ово путовање делегирали мене. Могу рећи да је ова посета Словенији за мене била веома инспиративна и незаборавна и да сам се вратила са пуно лепих утисака.

Првог дана по доласку у Севницу смо били смештени у хотелу „Ајдовец“. Када смо се распаковали кренули смо у обилазак Старог града Севница. То је град у коме су за време Другог светског рата живели сиромашни слојеви народа. После тога видели смо дрвену кућицу недалеко од Старог града, у којој су приказане 32 врсте дрвета са својим особинама.

 

Другог дана сам имала прилику да присуствујем једном школском дану. Једна од осам Основних школа у Севници коју сам посетили је „Сава Кладника“. Она има 750 ученика, 3 фискултурне сале и 9 разреда, с тим што је наше предшколско њихов први разред. После посете школи упутили смо се ка општини Радече. Тамо смо имали свечани пријем, где нам је била приказана презентација о реци Сави и сплаварење старим сплавовима, која представља туристичку атракцију.

Онда смо кренули у шетњу поред чисте и незагађене реке Саве. Имали смо прилику да видимо и још једну туристичку атракцију – едукативну коцку. После узбудљиве посете Радече отишли смо у општину Цеље. У близини Цеља смо обишли шумско игралиште и шумску кућу која ми је оставила најјачи утисак. Након тога смо обишли и сам град који је трећи  град у Словенији по величини.

Трећи дан смо самостално, без пратње наставника, обишли општину Севницу пошто смо имали слободно време.

 Ива Рајић, 8-3

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.