ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

У четвртак 29.11.2018. године , у 18:30, у школској трпезарији одржано је музичко- сценско дело под називом   „Музика је као сан, онај који не могу да чујем“.

          Текст су написале Дуња Крсмановић и Ирина Зимоњић користећи се разним познатим афоризмима и комбинујући их са својим идејама. Текст је инспирисан музиком и љубављу према уметности. Говори о различитим музичким правцима и њиховим особинама. Свака врста музике је пропраћена одговарајућом музичком изведбом.

          Текст су говорили Петар Комненић, Дуња Крсмановић, Ирина Зимоњић и Милан Рољевић. Оживели су сцену различитим музичким жанровима и мелодијама на инструментима.

          ''Много ствари нас је повукло да ово наше прво ауторско дело прикажемо премијерно пред вама. Музика је наравно, била поента свега, али морамо признати да без правих речи, не оних испеваних, него обичних, не бисмо могле све ово да одрадимо. Желеле смо да наша публика препозна љубав према књижевности и музици у нашем делу. У реализацији овог програма, имале смо подршку и помоћ наставнице српског језика, Оливере Лабудовић и вечно смо јој захвалне.'' – рекле су ауторке.

слике са дешавања

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.