ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - слике

Прва недеља октобра у Основној школи „Филип Филиповић“ традиционално је протекла у обележавању Дечје недеље. Ове године темa Дечје недеље је „МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО.”

Почетак недеље обележен је упознавањем ученика са Конвенцијом о правима детета и украшавањем хола школе на тему дечјих права.

Током трајања овог дечјег празника ученици млађих разреда са својим учитељицама посетили су: Дечје одељење Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ (прваци), Дечје одељење Опште болнице (другаци), пекару „Национал“ (трећаци) и Издавачку кућу „Пчелица“ (четвртаци).

Гости наше школе билу су ученици из Школе за основно и средње образовање „1. новембар“. За њих су наши ученици припремили пригодан програм и даривали их поклончићима које су сами израдили.

Последња активност обележавања Дечје недеље, био је концерт Драгана Којовића Које под називом „Љубав нас покреће“. Ученици млађих разреда су уживали, певајући и играјући уз музику примерену њиховом узрасту.

Прослава Дечје недеље у нашој школи је сваке године другачија, али увек весела и богата разноврсним садржајима, тако да ученицима остаје дуго у сећању.

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.