ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

Под слоганом "МИСЛИ ПОЗИТИВНО ОСТАНИ НЕГАТИВАН"

Поводом 1. децембра Светског дана борбе против ХИВ-а ученици 8/2,  Огњен Грујић и Никола Витковић су под слоганом "Мисли позитивно остани негативан" а путем вршњачке едукације одржали час посвећен ХИВ вирусу и АИДС -у најпре  ученицима 5/3 а након тога и ученицима 7/2.

Ученици одељења 8/1 су такође – у својој смени одржали вршњачку едукацију представљањем презентације на исту тему.

Указали су на историјат појаве АИДС-а као и  разлику између ХИВ-а и АИДС-а, који су  начини преношења вируса , које су фазе у испољавању болести када симптоми нису приметни и кад почињу да се испољавају.  Кроз разговор са ученицима а користећи њихово претходно знање  објаснили су слоган часа "Мисли позитивно  остани негативан"

Приказом видео записа о структури вируса ХИВ-а начину уласка у тело као и начину размножавања у телу  "Инфициране " особе ученици су  могли да стекну представу о  ХИВ вирусу и због чега је то вирус са крајњим смртним исходом.

Посебно је наглашено како се преноси вирус шта подразумева ризично понашање и подсетили на које начине вирус неможе доспети у тело неке особе. 

 На овакав начин, а све примерено узрасту вршњака којима је презентација и намењена , указано је на значај едукације младих и  успореном повећању броја новоинфицираних  имајући у виду да је АИДС  неизлечив и да за сада не постоји вакцина у свету против овог вируса.

СЛИКЕ СА ПРЕДАВАЊА...

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.