ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

Поводом државног празника, Дана примирја у Првом светском рату, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ у  сарадњи са Факултетом техничких наука и Високом школом  техничких струковних студија је у среду 9. новембра у амфитеатру факултета организовала   предавање о Михајлу Пупину.

Најбољи начин да чачанска Библиотека настави „пупинизацију“ коју је започела 2015. године вишеструким приказивањем документарно- анимираног филма Сава Сајка „Михајло Идворски Пупин – Пут ка светлости“ ученицима основних и средњих школа био је позивање  Александре Нинковић Ташић да одржи предавање.

О занимљивој животној причи о  проналазачу пред којим су се клањали Американци, великом поборнику српства,  донатору многих установа у Америци и Србији Михаилу Пупину су поред студената присуствовали и ученици  седмог и осмог разреда школе „Филип Филиповић“ са наставницама из актива природних наука.

Предавање о Пупиновим доброчинствима и великој љубави према српству било је намењено студентима технике и одржано је у амфитеатру Високе школе техничких струковних студија.

– Деценијама, предано и посвећено Михајло Пупин помагао је ђаке, уметнике, научнике, гимназије, Универзитет, Народни музеј, цркву, многа друштва…Давао је новчана средства, несебично је користио свој углед и положај – рекла је Нинковић-Ташић.

 

слике са догађаја...

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.