ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

Другог дана обележавања Дечје недеље, ученици 4. разреда и њихове учитељице организовали су дружење са предшколцима из ПУ ''Моје детињство'' - ''Мали капетан''.

Након позоришне представе ''Моје дете је најбоље'', ученици су заједно са предшколцима учествовали у радионици ''Рука пријатељства''. 

Циљ дружења је да се код ученика развије одговорност и другарство према млађима, а код предшколаца моторика и социјализација.

 

слике са дешавања..

У издвojeнoм oдeљeњу Oснoвнe шкoлe “Филип Филипoвић” у Лoзници, у oквиру “Лeтњих дaнa културe”, oбeлeжeн je Meђунaрoдни дaн млaдих. Шкoлa je oвoм приликoм угoстилa дeцу кoja су учeствoвaлa у рaдиoници пoд нaзивoм “Пиши, читaj, уживaj”. Рaдиoницa je рeaлизoвaнa крoз вишe aктивнoсти oд кojих су нeкe: рaзгoвoр сa Aнaстaсиjoм Рoгaнoвић (учeницoм OШ “Филип Филипoвић” кoja je нaписaлa двa рoмaнa), гoвoрнa вeжбa Причa пo сликaмa, писaњe причe нa тeму Луткa je дoживeлa, рeшaвaњe зaгoнeтки и другe. 

Дaн je прoтeкao у игри и дружeњу.

Фотографије можете видети овде.

У петак, 15. 5 2015. године у Музеју града одржан је јавни час “Дневник без оцена”, што је и истоимени назив романа Анастасије Рогановић, ученице 8. разреда ОШ “Филип Филиповић”.

Програм су водиле ученице ОШ “Филип Филиповић” Јована Воштић, Катарина Пантовић и Ана Милуновић, уз музичку пратњу на гитарама Ивана Рогановића и Вељка Мићовића. На часу су учествовали ученици 4. и 5. разреда који су читали одломке Анастасијиног романа, након чега су разговарали о различитим темама у вези са њеном књигом.

Фотографије можете видети овде.

У суботу, 15. 3. 2013. године у нашој школи одржан је ''Чаробни дан'' за све предшколце са територије града Чачка.

Сви запослени у школи су се потрудили да ово буде незаборавно дружење за предшколце, њихово упознавање са разним предметима које ће учити у основној школи.

Опширније: Чаробни дан

У уторак, 26. 2. 2013. у ОШ ''Филип Филиповић'', одржано је поетско вече Десанки у част''Чуј, рећи ћу ти своју тајну''

У програму су учествовали ученици од петог до осмог разреда уз подршку својих наставника Милице Станојчић, проф. српског језика и Зоре Милосављевић, проф. ТИО 

Вече је протекло у пријатној атмосфери уз Десанкине стихове.

Фотографије можете видети овде.

За школску славу, ученици су извели приредбу уз рецитал, хор и фолклор, и тиме су показали свој изванредан таленат. Достојанствено, свечано и отмено приредили су професорима и ученицима своје школе пријатно уживање и указали част и поштовање Светом Сави.

Програм је осмишљен под називом ''ПЕСМО МОЈА'' и посвећен је песми кроз нашу историју...

Опширније: Школска слава 2013.

Copyright © 2019 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.