слике са активности....

Едукација грађана, а посебно деце и младих о значају очувања и заштите животне средине, подстицање активизма и волонтирања младих, као и уређење простора за квалитетније образовање ученика веома су важне појединости нашег друштва.   Зато тежимо да иницирамо и  дамо подршку  организовању образовних програма за младе и да обезбедимо адекватан простора за њихову реализацију.

             Уређење школског дворишта ОШ ,,Филип Филиповић”, обезбеђен је адекватан простор за ученике школе, као и за локално становништво. 

            Пројекат финансира Министарставао  омладине   и   спорта у сарадњи са удружењем  Младих   истраживача Србије и програма "Шта нам тешко".

             Овај крај је богат природним лепотама, па је дужност сваког од нас  да да свој допринос у очувању истих. Један од начина за то је и организовање едукативних еколошких предавања у циљу подизања свести младих о значају очувања животне средине.

Акција у којој су учествовали ученици Основне школе ,,Филип Филиповић” реализована је 12.12.2019. године. Вредни ученици су својом креативношћу допринели улепшавању поменутог простора, а велику подршку у томе пружила им је наставница и координатор пројекта Неда Шутић.  Након завршетка радова планирано је да се наставе пројектне активности.

            Наставници и ученици, љубитељи природе, имају у плану да у наредном периоду организују низ активности и еколошких акција.