“ U. S. GEOGRAPHY AND ME“ – ДРУГИ КРУГ

U utorak, 11.04.2017. u našoj školi je održan drugi krug takmčenja US Geography and Me. Tim povodom, školu su posetile predstavnice Američke ambasade u Beogradu, gđa Dušica Milivojević, koordinator takmičenja i gđa Stacia Clifton, regionalni predstavnik Američkog kutka u Srbiji.

 Učenici sedmog razreda imali su priliku da se kroz interaktivnu prezentaciju upoznaju sa jednom od saveznih država u SAD-u, državom Njujork, odakle naša gošća dolazi. Imali smo priliku i da razmenimo mišljenja o sličnostima i razlikama između srpske i američke kulture, kao i da se bolje informišemo o američkoj geografiji.

Nakon razgovora, sedam učenika koji su obezbedili plasman u drugi krug takmičenja, pristupili su izradi testa. Pobednik školskog takmičenja je Marko Palibrk- 7/1,  sa osvojenih maksimalnih 20 poena. On će sa svojom profesorkom engleskog jezika Ivanom Dimitrijević,  5. i 6. juna 2017. učestvovati u finalnom krugu čiji će domaćin biti Američki kutak u Beogradu. Nakon toga, na prijemu u rezidenciji Ambasade SAD-a biće proglašen pobednik celokupnog takmičenja i dodeljene nagrade.

Marku čestitamo na postignutom rezultatu i želimo mu isti uspeh u finalu.

SLIKE SA TAKMIČENJA....