У ОШ "Др Драгиша Мишовић" 24-25. 11. 2017.по други пут се одржала манифестација "Ноћ сова" у организацији друштва "Сове на опрезу", РЦ Чачак,ТО Чачак, ДЗЗПП Србије.

20 ученика од петог до осмог разреда из  ОШ "Филип Филиповић" са наставницом биологије  Славицом Миловић посетили су ову манифестацију .

Присуствовали су занимљивој презентацији "Птице нашег краја " коју је одржао Зоран Рајичић из  удружења "Сове на опрезу". Посетили су изложбу ученичких радова као и изложбу кућица за гнеждење птица , имали прилику да виде занимљиву литературу везану  за птице не само  нашег града већ и Србије, видели се сувенире  и предмете са ликом сова, помогли хуманитарну акцију "Пробуди се совице" . Након тога ученици су узели активно учешће у три радионице :

-прва радионица под називом "Чудна шума- совин хук леп је звук", препознавање звукова и изгледа птица;

-друга радионица - пројекција кратких  филмова из серијала "градске птице"

-трећа радионица - квискотека и слагалице- сове симбол мудрости.

 У оквиру ове манифестације другог дана се изводи радионица "Мала школа гваличарења" где су ученици упознати са економским значајем сова, о митовима и заблудама  о овим птицама , а након тога  четворочлана екипа ученика шестог, седмог и осмог разреда анализирала гвалице сова и на основу садржаја направила анализу о исхрани ових птица на одређеном локалитету.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА....